Stabil og pålidelig strøm til Helsingør by

Med strøm i elnettet over 99 procent af tiden samt få strømafbrydelser kan borgere og virksomheder i Helsingør by stole på strømmen

Hvis man bor i området omkring Helsingør by, kan man godt regne med, at der størstedelen af tiden er strøm, når man tænder for stikkontakten. Dette kan man takke Elektrus A/S for, som har pligt til at sikre transporten af elektricitet gennem 250 kilometer elkabler til alle 19.400 husstande og virksomheder i området.

Strøm i over 99 procent af tiden

I 2021 kunne borgere og virksomheder i postnummer 3000 vide sig sikker på, at der i 99,90 procent af tiden var elektricitet i elnettet. Nogenlunde samme tal gjorde sig gældende i 2020, og det er i øvrigt på niveau med landsgennemsnittet.

Med strøm i stikkontakten over 99 procent af tiden sørger Elektrus for, at Familien Helsingør og virksomheder i Helsingør by kan få strøm til deres apparater og maskiner. Samtidig sørger Elektrus for, at de nye by- og boligområder i byen kobles på elnettet. I 2021 blev fx flere nybyggede rækkehuse og etageboliger ved Hospitalsgrunden i Helsingør koblet på Elektrus’ elnet.

Få uforudsete strømafbrydelser

Strømafbrydelser er sjældne – også i Helsingør. Dette skyldes blandt andet, at samtlige af Elektrus’ elkabler siden 2019 har været gravet ned i jorden. Formålet har været at beskytte elkabler mod vind og vejr, som ofte forårsager uforudsete strømafbrydelser. Resultatet er blevet et mere robust elnet, som ved udgangen af 2021 kun havde haft 10 uforudsete strømafbrydelser – og selvom det er fire mere end i 2020, ligger det stadig i den lave ende af skalaen.

Elektrus forbereder sig på den grønne omstilling

I Elektrus ved vi godt, at fremtidens grønne målsætninger stiller større krav til elnettets kapacitet. Elnettet skal kunne levere mere elektricitet, end det gør i dag. Derfor er en af de vigtigste opgaver i Elektrus lige nu at forberede elnettet på den fremtidige og stigende elektrificering, der bl.a. byder på flere elbiler, ladestationer og varmepumper. Ved at være på forkant med fremtidens krav til elnettet kan Elektrus sørge for, at elnettet til den tid stadig er stabilt og pålideligt for borgere og virksomheder i Helsingør by.

Derfor startede vi tilbage i 2020 et pilotprojekt med fjernovervågning af dele af elnettet. Det skal give os et bedre overblik over belastningerne ude i nettet og kan vise, hvornår der begynder at blive høje belastninger et bestemt sted på nettet. Derved bliver det lettere for os at se, hvor i Helsingør by, nettet er sårbart – og hvor der derfor kan være behov for at udbygge eller omkoble kabler.

I 2021 har vi arbejdet særligt med softwaredelen og de første fem transformerstationer er nu fjernovervågede. Projektet er med til at gøre os endnu bedre forberedte på de mange ladestandere til elbiler.