Helsingør fortsætter med at spare på strømmen

I 2023 brugte borgere og virksomheder i Elektrus’ netområde 6,6 procent mindre strøm sammenlignet med 2021
stikkontakt

For andet år i træk har Helsingør skruet ned for elforbruget. I 2022 faldt elforbruget 5,5 procent sammenlignet med året forinden – og  i 2023 år er det lykkedes privat- og erhvervskunder i Elektrus’ netområde at reducere det samlede elforbrug med ca. 6,6 procent sammenlignet med 2021.

”I løbet af 2022 så vi, at elprisen steg markant grundet energi- og inflationskrisen – og derfor begyndte kunderne i højere grad også at spare på strømmen. Heldigvis fandt elprisen i 2023 tilbage til et lavere og mere stabilt niveau, men trods de lavere elpriser, tyder tallene på, at kunderne fastholder de gode elvaner, som fx at slukke for de elektroniske apparater, når de ikke bruges eller at skippe tørretumblinger. Det er godt gået af kunderne – og jeg håber, at de også her i det nye år vil fortsætte med at spare på strømmen trods den kolde vinter”, fortæller Hans Peter Balle, energichef i Elektrus.
...
elforbrug 2023

Elforbruget i 2023 – sammenlignet med elforbruget i 2022 og 2021. Elforbruget er faldet fra 98,5 mio. kWh i 2021 til 92 mio. kWh i 2023 – svarende til et fald på 6,6 procent. Det faldende elforbrug er sket blandt Elektrus’ ca. 20.000 tilsluttede husstande, butikker og erhvervskunder i postnummer 3000. Strømmen til el-færgerne, der sejler mellem Helsingør og Helsingborg, er ikke medregnet i det samlede elforbrug.

Den største besparelse i 2023 fandt sted i februar og maj, hvor elforbruget blev beskåret med henholdsvis 11,8 procent og 9,3 procent sammenlignet med samme måneder i 2021.

Godt for klima og forsyningssikkerhed

Når Elektrus’ kunder undgår unødvendig brug af strøm, giver det ikke kun en besparelse på elregningen, det har også en række andre fordele, forklarer energichefen, Hans Peter Balle:

”Bruger vi  mindre strøm, bliver elprisen typisk også lavere, fordi elprisen bl.a. skyldes udbud og efterspørgsel. Samtidig giver et lavere elforbrug en mindre CO2-udledning og bidrager til den europæiske uafhængighed af russisk energi. Så jo mindre strøm, vi bruger, desto bedre er det for klimaet, forsyningssikkerheden og for pengepungen”.
...

Hold fast i de gode elvaner

I takt med den grønne omstilling og den øgede elektrificering af lokalsamfundet, vil der naturligt blive brugt mere strøm på sigt. Derfor arbejder Elektrus hele tiden på at sikre et robust og pålideligt elnet, der kan håndtere fremtidens elektrificering. Dog er det også vigtigt, at kunderne holder fast i spareiveren og fremadrettet er opmærksomme på at følge de mange spareråd. Her er 5 gode råd til at spare på strømmen:

  1. Flyt elforbruget fra spidsbelastningstidspunktet mellem kl. 17 og 21 til de tidspunkter på dagen, hvor strømmen inklusive transport er billigst – og måske endda grønnest. Strømmen er oftest billigst mellem kl. 00 og 06. I vinterperioden kan elprisen i spidslastperioden faktisk være 9 gange dyrere end i lavlastperioden.
     I Watts appen kan man se, hvornår på dagen strømmen er grønnest og billigst.
  2. Husk at slukke lyset
  3. Skift til energivenlige elpærer og apparater
  4. Fyld altid vaske-, tørre- og opvaskemaskine helt op, før du starter den
  5. Undgå standby-forbrug

Elektrus er et af Danmarks mindre elnetselskaber. Selskabet transporterer strøm til ca. 20.000 husstande, institutioner og virksomheder i postnummer 3000. Elektrus er et selvstændigt selskab i Forsyning Helsingør-koncernen.